Vi har förbättrat kvaliteten, nu är vi på topp!

Under de senaste månaderna har vi haft ojämn kvalitet på vårt matbröd, speciellt vår klassiker Olofssons Limpan har farit illa. För oss är få saker så smärtsamma som att se att det vi bakar inte blir som vi önskar. Kvaliteten har kunnat skilja sig från vecka till vecka och vi har letat febrilt efter orsaken. Vi har rannsakat oss själva, kvalitetskontrollerat råvarorna, utrustningen och de olika arbetsmomenten och slutligen hittat den felande länken.

Read More
Hanna Lidfors
Vi vill hylla Överkalixmålet

För att hylla Överkalixmålet har vi valt att lägga till vår historia på Överkalixmålet och givetvis ”vanlig svenska” via bageriets telefonsvarare. Till vår hjälp har vi haft Lars Andersson (som även är speakerröst i våra filmer), en utflyttad Överkalixbo med både kunskapen och dialekten.

Read More
Hanna Lidfors
Vi introducerar riktig skållning i allt vårt matbröd

Vi fortsätter vår strävan och vision – ”Riktigt bröd från Norrbotten”. Detta vill vi främst ska speglas i hur vi bakar vårt bröd. Idag är exempelvis delar av vårt sortiment stenugnsbakat, vi använder oss av vårt friska källvatten och delar av vårt mjöl är från Överkalix. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och infört riktig skållning i allt vårt matbröd.

Read More
Hanna Lidfors
Året som varit både varit ris och ros

Ja törs nog påstå att vi aldrig har mött så många utmaningar under så kort tid någonsin. Drivmedelspriset och transporterna har rusat i höjden, vi har haft en ökning med ca 60 % eller 1,2 mkr under året. Elpriset stiger hela tiden och nu ser vi nästan samma ökning på el som i övriga Sverige.

Read More
Hanna Lidfors
Vilken fest det blev!

Tänk att över 300 personer kom till bageriet i Överkalix under lördagen för att fira med oss! Det gör oss både rörda och stolta att se ett sådant engagemang. Än en gång, STORT TACK till alla våra kunder, samarbetspartners och medarbetare som stärker oss på vår fortsatta resa.

Read More
Hanna Lidfors
Vi fyller 75 år!

I dag tänkte jag bjuda på lite tankar och händelser från min uppväxt i Överkalix. När jag växte upp på 70-talet pratade nästan alla äldre Överkalixmål och vi lärde oss alla att förstå och i viss mån även att prata det. Egentligen har Överkalixmålet flera likheter med fornsvenska och dialekten, som är en variant av bondskan, har kunnat leva kvar i ett delvis isolerat samhälle.

Read More
Hanna Lidfors
Jubileumsfest i bageriet 17 september

Vi fyller hela 75 år och det ska såklart firas! Lördag 17/9 Kl. 10.00-14.00 har vi därför öppet hus på bageriet så vi kan fira tillsammans. Självklart bjuder vi på snittar, bubbel, bröd och fika. Vi kommer ha rundvandring inne i produktionsdelen där vi även bakar tunnbrödet under dagen. Och icke att förglömma så kommer vi även bjuda på några gamla godingar dagen till ära.

Read More
Hanna Lidfors
Överkalixmålet – nästan obegripligt men vilken stolthet

I dag tänkte jag bjuda på lite tankar och händelser från min uppväxt i Överkalix. När jag växte upp på 70-talet pratade nästan alla äldre Överkalixmål och vi lärde oss alla att förstå och i viss mån även att prata det. Egentligen har Överkalixmålet flera likheter med fornsvenska och dialekten, som är en variant av bondskan, har kunnat leva kvar i ett delvis isolerat samhälle.

Read More
Hanna Lidfors
Det gångna året och ett stundande jubileum

År 2021 börjar lida mot sitt slut och det har varit ett minst sagt händelserikt år. Pandemin sticker väl ut som något som många kommer minnas lång tid framöver, men det har även varit ett år där omställningen mot en förbättrad framtid skyndades på. Ändrade resvanor, hemarbete osv, men vi på bageriet upplever även att det lilla och lokalproducerade har kommit i fokus ytterligare under året. Fler konsumenter värdesätter och förstår nu vikten av de som arbetar med livsmedel och lokalproducerat ute i länet.

Read More
Hanna Lidfors
Bakat på Överkalix friska källvatten

Idag tänkte vi lyfta vårt fantastiska vatten vi har i Överkalix Kommun. För är det inte helt fantastiskt att kunna få riktigt källvatten direkt från kranen. Vi lever i en tid med många utmaningar, inte minst rörande miljön och klimatet, det är därför som lokalproducerat känns extra viktigt.

Read More
Hanna Lidfors
Detta är extra viktigt för oss!

Under våren har vi arbetat med utformningen av ett presentationsmaterial som beskriver hur vi jobbar, våra värderingar och vad som är extra viktigt för oss. Det har varit en nyttig process för våra medarbetare men främst mig som VD.

Read More
Hanna Lidfors
Produktutvecklingen i bageriet

När vi tar fram nya produkter är det många saker som är viktiga; bland annat om det finns ett behov på marknaden, att produkten smakar riktigt gott och hållbarhet, men det vi tittar allra mest på är råvarorna och den lokala förankringen. Just nu provbakar vi med rybsolja från Tornedalen i vår hembakta limpa med lovande resultat.

Read More
Hanna Lidfors
Vårnyheter!

På bageriet är det full rulle och vi har ökat volymen med hela 30 % i jämförelse med samma tid förra året. Tusen tack till alla er som väljer Olofssons Bageri. Just nu håller vi på att provbaka en hel del för att ta fram ännu fler goda nyheter till er brödälskare! Ni har väl inte missat att vi precis släppt en kanonnyhet – Levainbrödet (skivat) supergott!

Read More
Hanna Lidfors
Länge leve limpan.

I det här inlägget vill jag uppmärksamma limpan – ett traditionellt bröd som ibland hamnar i skymundan för alla nya brödsorter som kommer. När vi startade bageriet 1947 var limpan vår absolut största produkt.

Read More
Hanna Lidfors