Att minnas tillbaka och blicka framåt

Tiden går och jag minns tillbaka på hur allt var en gång… Skolloven hemma tillbringade vi till stora delar i bageriet och hjälpte till så gott vi kunde. På den tiden bakades allt mer eller mindre förhand, vi rullade bullarna, vek ihop limporna och allt bröd gräddades i en stor bakugn, som dagens stenugnar.

Read More
Hanna Lidfors
Bland nyheter och vörtlimpor

Nu närmar sig julen med stormsteg, vilket alltid är lika kul varje år. Vi är i full gång med julbaket av allt från lussekatter, saffranslängder, julstjärnor, och självklart vörtlimpan som knappt säljer alls under resten av året för att explodera under julveckan då det kan gå uppemot 10 000 stycken per dag.

Read More
Hanna Lidfors
Traditionerna skriver framtiden

Olofssons Bageri är inne i en spännande period med planerade lanseringar och efterlängtade återkomster. Per-Erik Olofsson har ett helt liv tillsammans med företaget och delar med sig av både historia och framtid.

Read More
Hanna Lidfors
En spännande höst!

Vår brödproduktion har flutit på riktigt bra hela sommaren, men ni ska veta att det är inte helt enkelt att baka bröd i värmen, våra duktiga medarbetare har kämpat på så att svetten lackat.

Read More
Hanna Lidfors
Hemligheter i bageriet!

Visst är det så att färskt lokalproducerat bröd äts ännu mer nu till våren och sommaren. Men det är inte bara sommaren som är på intågande, vi håller nämligen på att investera i…

Read More
Hanna Lidfors
Surdegsbrödet - ett hantverk

Det är inte bara att slänga ihop ett surdegsbröd, det krävs noggrannhet och en bra balans för att få den där riktigt goda konsistensen och smaken. Brödet är nyttigt, naturligt och utan konserveringsmedel.

Read More
Hanna Lidfors