Vi har förbättrat kvaliteten, nu är vi på topp!

 

Hej!

Under de senaste månaderna har vi haft ojämn kvalitet på vårt matbröd, speciellt vår klassiker Olofssons Limpan har farit illa. För oss är få saker så smärtsamma som att se att det vi bakar inte blir som vi önskar. Kvaliteten har kunnat skilja sig från vecka till vecka och vi har letat febrilt efter orsaken. Vi har rannsakat oss själva, kvalitetskontrollerat råvarorna, utrustningen och de olika arbetsmomenten och slutligen hittat den felande länken – rågmjölet. Årets skörd har varit problematisk och rågmjölet har helt enkelt hållit ojämn kvalitet vid vissa sändningar till oss. Genom ett gott samarbete med Lantmännen på råg- och vetemjölet har vi nu tillsammans rett ut problematiken!

Under denna period har vi även haft kontakt med många skickliga bagare som varit behjälpliga, besökt vårt bageri i Överkalix och stöttat oss i processen. Detta har även medfört en förbättring inom en rad andra områden och vi kan stolt säga att vi är tillbaka på banan med en ännu bättre kvalitet än vi någonsin har haft 😄

Vi blickar framåt och introducerar 5 nyheter!

Vi håller nu av bara farten på att ta fram det allra godaste bake off-brödet på marknaden. Kalljäst surdegsbröd, självklart utan tillsatt jäst. Brödet är så där lagom segt, har en fin skorpa och ett riktigt fuktigt inkråm.

Surdegsbröd

  • Surdegsbrödet ljust

  • Surdegsbrödet mörkt

  • Surdegsbröd med sting, innehåller chili och vitlök

  • Surdegsbaguetten

Fikabröd

  • Stjärnan, bakad på smördeg.

Det känns riktigt kul att baka ett bröd av högsta kvalitet till butikernas bake off-avdelningar. Det är också kul att de vill satsa lokalt och på riktigt lyfta fram sin bake off med lokalt bakat bröd.

Premiär torsdag 29 februari, vi kommer tillbaka med mer info om detta.

Ha en fortsatt fin vårvinter!

Mvh

Bengt-Olof Olofsson, VD Olofssons Bageri

 
 
Hanna Lidfors