Stenugnsbakade mjukkakan – en efterlängtad nyhet!

 

Hej på er igen!

På mångas förfrågan, massor av provbakningar och en hel del provsmakningar är det äntligen dags för lanseringen av den stenugnsbakade mjukkakan – en nyhet vi är allra stoltast över.

Mjukkakan är bakad på mjöl från norra Europas nordligaste kommersiella kvarn som ligger i Utajärvi nära Uleåborg, ett stenkast från bageriet för en norrbottning 😊 Mjöl gjort på sädesslag odlat i norr ges en speciell karaktär främst pga. fler soltimmar och färre bekämpningsmedel och andra tillsatser.

Mjukkakan bakar vi direkt på hällen enligt samma princip som man bakat i generationer i landets bagarstugor. Nu finns den tillgänglig för alla butiker i länet, paketerad i en blank påse med etikett för att illustrera enkelheten och närheten, vilket vi tycker passar kakan utmärkt!

I övrigt rullar det på bra för oss. Vårt nära samarbete med Polfärskt fortsätter och utvecklas, vår nya kund Arket som ägs av H&M-gruppen tuffar på och det är så kul att se att våra produkter även uppskattas ute i Europa. På hemmaplan är vi mest glada över att se en ökad efterfrågan samt att lokalproducerat uppskattas i en allt högre grad.

Vi har även nyanställt en person till vår produktion och inom kort startar vi upp en bageriutbildning i samarbete med AF och Utbildning Nord, så där hoppas vi också kunna rekrytera nya talanger. Just egna bageriutbildningar är ett utmärkt sätt för oss att både hitta nya medarbetare samtidigt som vi höjer vår kompetens på företaget.

Ha nu en riktigt fin höst alla och vi höres!

Bengt-Olof Olofsson

Ps. Ni vet väl om att Klåddan (vårt mjuka tunnbröd) också är stenugnsbakat 👍

 
 
Hanna Lidfors