Det gångna året och ett stundande jubileum

 

År 2021 börjar lida mot sitt slut och det har varit ett minst sagt händelserikt år. Pandemin sticker väl ut som något som många kommer minnas lång tid framöver, men det har även varit ett år där omställningen mot en förbättrad framtid skyndades på. Ändrade resvanor, hemarbete osv, men vi på bageriet upplever även att det lilla och lokalproducerade har kommit i fokus ytterligare under året. Fler konsumenter värdesätter och förstår nu vikten av de som arbetar med livsmedel och lokalproducerat ute i länet.

På bageriet har vi mest trevliga minnen från året; vi påbörjade försäljningen av vårt mjuka tunnbröd Klåddan ute i Europa. Närmare bestämt i Belgien, Holland, England, Danmark och Tyskland, och vilket mottagande vi fått!

Det är också året då vi har finslipat och förtydligat våra mervärden där ord som tradition, lokalt och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat:

  • Vi är ett genuint bageri med tradition från 1947.

  • Vi bakar med riktigt källvatten från Överkalix.

  • Kornmjölet till vårt tunnbröd är odlat i Stråkan utanför Överkalix.

  • Övrigt mjöl kommer från Europas nordligaste kvarn i Utajärvi i norra Finland. Där det arktiska klimatet med lagom varma somrar och många soltimmar bidrar till ett rent och säkert spannmål av hög kvalitet.

  • Smör och grädde från norrländska bönder och blåbär från länet.

  • Alla våra brödleveranser sker nu genom samtransport med andra leverantörer och vi använder bara grön el.

Allt detta tycker vi bidrar till att riktigt bröd från Olofssons Bageri både smakar och doftar lite extra gott. Och när vi tar fram nyheter är det just våra mervärden vi tänker på och försöker lyfta fram men självklart är vi aldrig nöjda utan fortsätter utvecklas med tiden.

Vad tror vi om 2022?

Det vi vet är att vi fyller 75 år och att vi kommer att fira! 🎉

Vi har ju under åren som gått bakat en massa gott bröd som i långa perioder legat vilande som vi kommer att ta upp igen och vi kommer med lite överraskningar, men det avslöjar vi inte idag 😊

Vi planerar att ha flera händelser utspridda under året med en brödfest av något slag under hösten.

Vår stenugnsbakade mjukkaka har vi lanserat under senare delen av 2021 och vi ser fram emot att lansera den fullt ut under 2022, den kakan är vi mer än nöjda med, många säger att den smakar precis som när man bakar hemma och då har vi verkligen lyckats.


Tack alla ni som stöttat oss under året och som uppskattar vårt bröd, samt ett stort tack till vår enastående personal.

Ett riktigt Gott nytt år fyllt av glädje och massor av go’fika!

Bengt-Olof Olofsson

 
 
Hanna Lidfors