Bakat på Överkalix friska källvatten

 

Foto: Albert Södergård

Nu närmar vi oss julen med allt vad det innebär av smaskigt bröd. Vörtlimpan, julstjärnorna och saffranslängden är några av de bröd som vi bakar inför den stundande julen.

Idag ska vi dock inte prata om säsongens bröd utan istället lyfta vårt fantastiska vatten vi har i Överkalix Kommun. För är det inte helt fantastiskt att kunna få riktigt källvatten direkt från kranen.

Vi lever i en tid med många utmaningar, inte minst rörande miljön och klimatet, det är därför som lokalproducerat känns extra viktigt. Vi bakar bröd med våra naturliga mervärden, bland annat:

  • Kornet odlat i norr som ges massor av soltimmar och en minimal användning av bekämpningsmedel då vintrarna hjälper till med den biten.

  • Smör och grädde från våra norrländska bönder.

  • Blåbär från länets skogar.

  • Och sist men inte minst vårt unika källvatten.

Vad är det för skillnad då på bröd bakat med vårt fina källvatten?

När man dricker ett riktigt gott vatten så det är klart man känner skillnad på smaken på samma sätt som när man äter ett bröd bakat på källvatten, bara det enkla faktum att ett naturligt källvatten inte innehåller några tillsatser är ju bara det något utöver det vanliga.

Från det ena till det andra, visst är det kul att vi äntligen får lite vitt på marken och vinterväder 😊

Ps. Visst vet ni att Överkalix har fått många fina utmärkelse genom åren för sitt rena, smakrika och goda källvatten!

Läs mer om oss i vår interaktiva broschyr här

Ha nu en riktigt fin vecka alla!

Bengt-Olof Olofsson

 
 
Hanna Lidfors