Året som varit och året som kommer

 

Året som gått har varit fyllt av passion och gediget arbete för oss på bageriet. Vår strävan att baka "Riktigt bröd från Norrbotten" fortsätter, det är inte bara ett säg utan något som vi faktiskt lever efter. Vad menar vi med det då? Jo, för oss betyder det att brödet ska vara bakat i Överkalix med lokala råvaror, i så stor utsträckning som möjligt.

Vi bakar med kornmjöl från orten, svenskt vete- och rågmjöl, blåbär från länet, smör och grädde från Norrmejerier. Vi använder oss även av grön el och effektiva samtransporter till i princip alla våra leveranser.

Under det gångna året har vi dock känt ett ökat behov av att effektivisera verksamheten, och den resan kommer vi fortsätta med under 2024. Det är en nödvändig anpassning till de utmaningar som dessa tider för med sig. Med stolthet ser vi på våra 28 medarbetare och deras engagemang. Deras insatser och hängivenhet bidrar till vår framgång och tillsammans ser vi till att utveckla bageriet men även oss själva.

Vi är även stolta över att kunna bidra till en levande landsbygd, en lyckad integration och nya arbetstillfällen på orten. I Överkalix, som i många mindre orter, är det svårt att hitta arbetskraft och invandringen har varit och är en betydande faktor för bageriet.

Det är generellt tufft för många livsmedelsproducenter ute i länet, så även för oss. Självklart ska var och en välja produkt efter smak och tycke, men ha i åtanke att dina val ute i butik betyder så mycket mer än brödet/livsmedlet i sig. Det betyder att vi alla kan bo kvar i länet och behålla en god livskvalitet, i dessa tider är inget självklart. Man skulle kunna säga att genom att välja lokalproducerade produkter är du med och bidrar till att hålla länet levande. Av tradition är vi norrbottningar duktiga på att hjälpas åt och stötta varandra och det är vi tacksamma för. Vårt åtagande blir att baka det bästa brödet ”Riktigt bröd från Norrbotten” och det gör vi med glädje!

Nytt för 2024

Nyheter är alltid spännande, under vintern 2024 lanserar vi ett riktigt surdegsbröd i bake off segmentet – "dubbelt lokalt" kallar vi det. Ett bröd som först bakas hemma hos oss i Överkalix och slutligen får sin form i butikerna runt om i länet. Skorpan är sådär lagom spröd och krispig och inkråmet är mjukt, ja nästan fuktigt, brödet bakas utan jäst och vilar istället över natten innan vi gräddar det. Jag kan ärligt säga att det är det godaste bake off-brödet jag någonsin smakat. Vi återkommer mer om denna nyheten framöver!

Avslutningsvis vill jag rikta ett varmt tack till er alla – våra lojala medarbetare, kunder och samarbetspartners. Tillsammans formar vi inte bara bröd utan också gemenskap och framtid. Ett stort tack och jag ser fram emot ett fantastiskt 2024 för oss alla!

Gott slut och Gott Nytt År!

Bengt-Olof Olofsson
VD

 
 
Bengt-Olof Olofsson