Året 2020 – ett händelserikt år för oss

 
olofssonsbageri-nyar2020.jpg

Pandemin påverkade oss väldigt negativt under första halvan av året, låga volymer och en allmän osäkerhet både privat och affärsmässigt. Det vi gått igenom i år är någonting vi inte kunde drömma om skulle drabba oss på detta viset.

Samtidigt finns det också möjligheter och hopp i dessa tider. Jag upplever att folk tänker lite annorlunda och man uppskattar att det finns lokala leverantörer på ett annat sätt än tidigare här i Norrbotten. På riksnivå värdesätter man också än mer de småskaliga matproducenterna som ett komplement till de stora drakarna.

Under årets sista månader har vi fått möjligheten att inleda ett samarbete med Polfärskt. Vi kommer stötta dem i en svår situation samtidigt som vi får chansen att öka vår volym och komma in på för oss nya marknader, vilket vi uppskattar mycket. Idag samarbetar vi med dem på hela Norrland.

Vi har under årets sista kvartal ökat vår volym på hemmaplan väsentligt och vi säljer lite mer av nästan alla våra produkter, samt att våra nyheter som Klåddan och Norr-Rågen går riktigt bra. Vårt samarbete med Polfärskt påverkar oss också positivt.

2020 är också året som vi på allvar lyfte fram våra lokala mervärden, vi har ju så mycket fint i vårt närområde som man knappt tänker på. I Överkalix har vi ett riktigt bra källvatten direkt i kranen, bara en sån sak. Bröd består ju till en rätt stor andel av just vatten. Vi har inlett ett samarbete med en lokal bonde, vi köper i dagsläget korn från honom, sen mal vi det i Utajärvi nära Uleåborg (världens nordligaste kommersiella kvarn) så nu har vi också ett eget mjöl vi kan stoltsera med. Vi planerar framledes att utöka samarbetet med andra grödor, men detta får framtiden utvisa.

Vi ser fram emot 2021 med tillförsikt

Vecka 7 2021 lanserar vi också vårt tunnbröd på hela Coop Sverige, vilket vi tror blir riktigt bra, är fantastiskt spännande och en möjlighet för oss.

Vi jobbar också emot att påbörja försäljning på Ica Sverige före sommaren samt att vi lanserar några intressanta nyheter under kvartal 1. Jag kommer tillbaka om det i ett senare blogginlägg 😀

Jag vill också passa på att önska er ett riktigt Gott Nytt År och ett fantastiskt 2021, med hopp om hälsa och välgång.

Bengt-Olof Olofsson

 
 
Hanna Lidfors