Små goda klassiker i ny förpackning

 
olofssonsbageri-nya-forpackningar.jpg

En uppdatering om vårt miljöarbete!

Nu tar vi vårt miljöarbete ytterligare ett litet steg framåt. Vi byter plastförpackningarna på våra goda småkakor; vaniljdrömmarna och bondkakorna till papperslådor. Det finns fortfarande ett tunt plastfönster i kartongen, men nu består den i alla fall huvudsakligen av papper. I övrigt smakar småkakorna precis samma som tidigare, samma hembakade känsla med smör producerat i Norrbotten :)

Miljöfrågorna är inte alltid så enkla att hantera och ibland har till och med vetenskapen olika bild av vad som är bra för miljön och vad man bör prioritera. Vi tycker att det viktigaste är att man fortsätter arbeta mot en bättre miljö, ibland blir det fel och ibland blir det rätt men vi gör alltid vårt bästa.

I vårt miljöarbete i stort så jobbar vi med grön el. Vi har också gjort en energikartläggning under 2019-2020 och har nu genomfört en del åtgärder för att minska energiåtgången. Vi har gått igenom ventilationen och gjort en del olika åtgärder där, vi tar tillvara på spillvärme från ugnar, vi har bytt ut våra motorvärmarstolpar och installerat timers, vi har minimerat svinnet på tryckluften och en del andra småsaker.

Sen några år tillbaka använder vi oss också av Kinnusen Mylly för alla våra mjöl inköp, dom ligger nära Uleåborg i Finland och är värdens nordligast belägna kommersiella kvarn. Där mals också vårat eget korn som odlas i Överkalix, totalt sett så har vi minskat transporterna för mjölet drastiskt då vi tidigare handlade via Strängnäs som ligger ca 110 mil söderut.

Vi har en hel mer att göra men vi har en plan och jobbar framåt.

Ha det bra alla och var rädda om er!

Bengt-Olof Olofsson

Bondkakorna.

Bondkakorna.

Vaniljdrömmarna.

Vaniljdrömmarna.

 
 
Hanna Lidfors