Tunnbrödet i ny design!

 
tunnbrodet-olofssons-bageri.jpg

Hej allesammans!

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt tunnbröd som vi är sådär extra stolta över. Vi tyckte att det nu var på tiden att byta ut namnet Trundöbagarn och fullt ut införliva det med Olofssons Bageri, därav den nya designen. Receptet och bakningen är precis som förr.

Den nya designen levereras nu ut till butikerna, men det kan hända att de gamla förpackningarna ligger kvar i hyllan under en övergångsperiod.

Vårt tunnbröd är i sig väldigt enkelt att baka, har få ingredienser och inga tillsatser. För att kunna baka ett tunnbröd av högsta kvalitet så är ugnen en nyckelfaktor. Vi använder oss av en så kallad tunnelugn. Speciellt med just vår ugn är att brödet ligger på gjutjärnsplattor och värmen kommer in i brödet via hällen. Det gör att du får ungefär samma typ av gräddning som när du bakar i en bagarstuga. Precis som vi vill ha det för att nå den där speciella smaken och kvaliteten.

En annan viktig faktor är våra råvaror. Vi blandar i kornmjöl i brödet vilket gör det lite sprödare. Vad som ytterligare sticker ut är att vi från och med nu använder korn som är odlat i Överkalix, att brödet sen bakas på ett av Sveriges bästa källvatten är ingen nackdel.

Vi fortsätter att bygga lokala samarbeten, utveckla vårt brödutbud och hoppas nu att tunnbrödet bakat på nära råvaror blir lika uppskattat av såväl norrbottningar som resten av riket.

Ha en fortsatt fin november! 😀

Bengt-Olof Olofsson

Tunnbrödet Kruskavlat – 200 g och 400 g

Tunnbrödet Kruskavlat – 200 g och 400 g

Tunnbrödet Finnaggad – 200 g

Tunnbrödet Finnaggad – 200 g

 
 
Hanna Lidfors