En mjuk och seg nyhet – Klåddan!

 
olofssonsbageri-kladdan-blog.jpg

Hej!

Nu ligger våran nyhet Klåddan ute till försäljning. Det är en ny produkt hos oss men med gammal tradition på orten. I Överkalix har vi bakat klåddor i generationer, både i bagarstugor och hemmen. Recepten och tillvägagångssätten är olika, men den goda smaken har de gemensamt.

Vår idé om att börja baka klåddan kom i samband med att vi förvärvade Trundöbagaren. Vi fick då tillgång till deras tunnbrödslinje; vad som gör just den linjen så speciell är själva hällen som brödet bakas på. Det är i princip samma gräddning som i en bagarstuga förutom att vi bakar på el. Vi har provat oss fram ända sedan i våras och äntligen har vi blivit helt nöjda med kvaliteten. Vad som utmärker vår klådda är även att vi bakar den på surdeg vilket gör att vi slipper alla e-nummer och konserveringsmedel. Klåddan tillhör de produkter som vi är extra stolta över att kunna erbjuda. Den passar utmärkt till att rulla smörgåsar, själv brukar jag använda den till tacos eller göra renklämmor av den, ja bara fantasin sätter begränsningar, idag är det ett av mina absoluta favoritbröd!

Sen en annan kul sak – Klåddan, liksom hela vårt brödsortiment, är bakat på ett av Sveriges bästa källvatten. Prova den gärna och kom med egna förslag på hur man kan äta den. Du hittar Klåddan i nästan alla butiker i länet.

Ha det gott alla och ha en fortsatt fin höst! 🍂

Bengt-Olof Olofsson

 
 
Hanna Lidfors