Tunnbrödetsdag

 
tunnbrodetsdag-olofssons-bageri.jpg

Det är nu snart två år sedan vi tog över Trundöbagaren och införlivade den med Olofssons Bageri. Ibland undrar man var all tid tar vägen. Nu är vi mitt uppe i arbetet med att ta fram en ny design på förpackningarna och vi räknar med att kunna lansera dem under hösten. Det blir riktigt spännande.

Lite kuriosa om vårt tunnbröd

  • Vi bakar tunnbröd enligt gammal tradition – det vill säga på ugn med häll.

  • Det är nämligen så man får fram den där krispiga känslan och smaken från förr.

  • En av hemligheterna bakom riktigt gott tunnbröd är vattnet. Vi använder bara vatten från en kallkälla här i bygden, som har det bästa, renaste vattnet du kan få. Mjölet som vi bakar med kommer från världens nordligaste kvarn, men det ska jag berätta mer om lite senare.

Det här är gott!

Löjromssmörgås

Ta ett tunnbröd. Lägg på crème fraîche, en klick Kalixlöjrom, en dillkvist och ett stänk vitpeppar. Gjort på en grisblink!

Tunnbrödstilla

Smöra två lika stora tunnbrödsbitar. Sätt mosad potatis på ena halvan. Bryn rödlök och låt den sedan koka i smör. Lägg rikligt med surströmming i småbitar på ena brödskivan, slå löksmöret över och lägg på andra skivan. En riktig delikatess!

 
 
Hanna Lidfors