Sommarhälsningar från bageriet

 
olofssons-bageri-midsommar-blogg-fb.jpg

Hej på er!

Då blev det Midsommar i år också, trots allt som händer runt omkring oss.

Nu till sommaren vill vi påminna er om vårt läckra stenugnsbakade surdegsbröd, perfekt när man vill lyxa till det lite såhär i sommartider. Vi bakar brödet torsdagar och fredagar och det finns att köpa på de flesta butiker runt om i länet, annars kan ni alltid fråga efter det i er butik. 

Vi är nu mitt uppe i lanseringen av Klåddan som vi ska släppa inom kort. Det är en produkt som vi är väldigt stolta över. Vi har provsålt på några butiker runt om i länet och såklart hemma i Överkalix. Den har tagits emot över all förväntan. Klåddan är riktigt mjuk i konsistensen, lite tjockare än ett traditionellt mjukt tunnbröd, innehåller bra med surdeg och är garanterat fri från E-nummer och konserveringsmedel.

Surdegsfranskan är också en ny produkt som har blivit väldigt omtyckt, ett jättebra alternativ till vanlig franska, då den smakar så mycket mer.

Kom ihåg att handla norrbottniskt, det är oerhört viktigt för oss alla, oavsett vad eller från vem, handla lokalt, det stärker oss alla i det långa loppet och som regel är det bättre råvaror och kvalitet i slutändan.

Vi bidrar i det lilla genom samtransporter med Norrmejerier (som vi även köper vårt smör och grädde ifrån), vi handlar bär lokalt samt att vi har inlett ett samarbete med lokala bönder, men det kommer jag berätta mer om längre fram. Visst ni förresten att vi köper vårt mjöl från världens nordligaste kvarn. Sen som grädden på moset är vi mig veterligt det enda bageriet som bakar på riktigt kallkällvatten (Halljärvhedens kallkälla).

Önskar nu en riktigt fin Midsommar till er alla ☀️

Mvh och ha det super 😀

Bengt-Olof Olofsson

 
 
Hanna Lidfors