Samtal över en kopp kaffe

 
Kaffestund.

Kaffestund.

Hej alla brödvänner!

Under morgonkaffet fick jag besök av min äldre bror Per-Erik som drivit bageriet under ca 30 år. Från ca 1980 till 2010. 

Vi talade om tradition och vad företaget står för. Vi funderade på vad det är som gör att vi fortsätter att utvecklas och lyckas så bra i dagens tuffa konkurrens. Bageriet har funnits i familjens ägo i 72 år, och vi har aldrig ställt in en leverans. Det har varit 48 grader kallt, maskiner har gått sönder, strömmen har varit nere, men vi har aldrig ställt in en leverans. Självklart har vi inte levererat allt bröd till alla kunder alla dagar, men vi har en leveranssäkerhet på 98,5 % och månar verkligen om att allt ska fungera hela vägen.

Jag tror att just det ansvarstagandet är en nyckel till vår framgång.  

Utveckling och nyheter

Vi resonerade också om hur vi utvecklat företaget och kommit med nya sorter och nya innovationer. De sista 3 åren har vi investerat ca 8 mkr, allt för att stärka oss för framtiden.  

Nu har vi några nyheter ute i butikerna. Svart Guld - en jättegod sirapslimpa. Påminner om den hembakta limpan men är skivad, kryddigare och smaksatt med lite Norrlands akvavit. 

Vi har också gjort en nystart för den stenugnsbakade surdegsbaguetten. Vi har förlängt liggtiden (jästiden) på den, för att få mer smak och arom. Vi har också ändrat formen på den lite grann. Provsmaka den gärna, finns nu ute i butik. 

Nystart för den stenugnsbakade surdegsbaguetten.

Nystart för den stenugnsbakade surdegsbaguetten.

Tunnbrödet berör

Jag vill också nämna lite om vår satsning på tunnbrödet. Det har varit så roligt och vi har fått så mycket uppskattning för vårt tunnbröd under det gångna året. Vi ökar volymen hela tiden på det, och nu säljer vi det i hela Norrbotten, delar av Västerbotten, Göteborg, Halmstad och snart också i Stockholm. 

Det känns som om just tunnbrödet berör människor. Att så många har en relation till det genom mor- och farföräldrar som bakat det i bagarstugor - alla med sin speciella smak och konsistens. Det är det som vi lite grann förmedlar med vårt tunnbröd, just det här lilla och enkla med rötter långt tillbaka i tiden. 

Vårt tunnbröd berör människor. Med anor från bagarstugor långt tillbaka i tiden

Vårt tunnbröd berör människor. Med anor från bagarstugor långt tillbaka i tiden

Slutet gott, allting gott

Om ni sedan undrar vad vi fikade till morgonkaffet så var det såklart våra goda vaniljdrömmar. Lokalt producerade med norrländskt smör.

Ha det bra mina brödvänner och kom ihåg att ett gott bröd förlänger livet.

// Bengt-Olof Olofsson,
Andra generationens Bagare

 
 
Guest User