Recepttips inför helgen

 
Öjebyröran.

Öjebyröran.

Har ni sett vår nyhet Svart Guld ute i butikerna? En gyllengräddad sirapslimpa med kryddig smak av bl.a. fänkål och kummin. Samt smaksatt med Norrlands Akvavit.

Här kommer ett recept på en smakrik kräftröra med bl.a. Västerbottenost och kummin, som passar utmärkt att lägga på vår limpa, och servera som en förrätt eller som snittar – varför inte redan till helgen?

Öjebyröra. 4 port.

170 g kräftstjärtar (en liten burk)

2 msk majonnäs

25 g Västerbottenost

½ tsk hela kumminfrön

Ca ¼ röd lök

Färsk dill

Peppar

Citron

Ev. salladsblad

Gör så här:

Häll kräftstjärtarna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt. Grovhacka dem, men spara några stycken till garnering.

Finhacka rödlök och dill, spara några dillkvistar till garnering. Stöt kumminfröna grovt i en mortel. Riv Västerbottenosten (eller köp den färdigrivna varianten).

Blanda samman alla ingredienser med majonnäsen till en fast röra. Smaka av med peppar och lite saft av en citron.

Servera på en skiva Svart Guld, ev. skuren i mindre bitar. Garnera med några kräftstjärtar, en dillvippa och en citronskiva. Ska den serveras som en förrätt kan man servera den på en bädd av salladsblad.

Smaklig måltid!

Svart Guld.

Svart Guld.

 
 
Guest User