Traditionerna skriver framtiden

 
Per-Erik i bageriet.

Per-Erik i bageriet.


Olofssons Bageri är inne i en spännande period med planerade lanseringar och efterlängtade återkomster. Per-Erik Olofsson har ett helt liv tillsammans med företaget och delar med sig av både historia och framtid.

Ända sedan barnsben har han haft både en och två fötter innanför bageriets väggar, från den första bagarstugan på Gyljen till dagens lokal på Fabriksvägen. Trots att Per-Erik inte längre äger bageriet är han titt som tätt på plats för att dricka kaffe och prata av sig.

”Jag började i princip som barn här, växte upp och tog över bageriet när den dagen kom. Nuförtiden är jag ofta och hälsar på, ibland går jag även in och jobbar när det är något brådskande.”

2011 sålde Per-Erik sin andel till hans bror Bengt-Olof som idag driver verksamheten i Överkalix. Med ett flertal nya produkter på gång har Per-Erik en god känsla kring utvecklingen som sker, när gamla recept väcks till liv av nya tekniker.

”Jag tror att framtiden är ljus för bageriet. Samtidigt som vi bevarar det vi redan har så kan vi också blicka framåt och följa med i de trender som finns.”

Att värna om tradition och historia är något som Per-Erik tror har stärkt Olofssons Bageri. Den lokala anknytningen och familjära känslan har följt med när de fortsatt växa.

”Det är ett bageri som funnits inom familjen, vi är genuint rädda om företaget. När jag sedan träffar invånare i Överkalix får jag höra hur viktigt bageriet faktiskt är för bygden.”

Under hösten 2018 planerar Olofssons Bageri att lansera både Vaniljdrömmar och Bondkakor. De har även köpt upp maskinparken från Trundöbagaren som kommer producera Mjukkakan, Rågkakan och Tunnbrödet. Vid årsskiftet kommer bageriet att återuppta produktionen av mandelkubbar, en klassiker som lades på hyllan i början av 90-talet.

Håll utkik i din butik!

 
 
Hanna Lidfors