Trundöbagaren, en del av Olofssons Bageri

 
Bildkälla: Piteå Tidningen. Reportage av Tommy Norin.

Bildkälla: Piteå Tidningen. Reportage av Tommy Norin.


TRUNDÖN Maria och Dan Holmgren har sålt inkråmet i sitt företag Trundöbagarn till Olofssons bageri som flyttar produktionen till Överkalix. ”Vi kände att vi ville göra något annat”, säger Dan Holmgren, som nu går in för att renovera bilar.

Holmgrens har bakat allt från mjukbröd till tunnbröd på Dan Holmgrens hemgård på Trundön i 21 år. Företaget startade 1997.

Dan har haft flera kontakter de senaste åren med Olofssons och nu har ägarna kommit till skott. Bagerilinjen på Trundön monteras ned och flyttas till Olofssons anläggning i Överkalix.

– Vi räknar med vara igång med produktion av tunnbrödet i mitten eller i slutet av oktober, säger Bengt-Olof Olofsson, vd för Olofssons bageri.

Han säger att just nu är företagets huvudprodukt sirapslimpor som säljs i Norrbotten och i norra Västerbotten, samt i Finland.

– Med tunnbrödet får vi in en ny intressant produkt. Nu går Trundöbagarns verksamhet in i vårt företag och vi kommer att fortsätta med det varumärket. Det är ju etablerat, säger Bengt-Olof Olofsson.

Dan Holmgren säger att under en övergångsperiod kommer han och Maria Holmgren att vara i Överkalix för att utbilda personalen i hur man bakar hårt tunnbröd.

Olofssons bageri startade 1947 av Bengt-Olof Olofsson far och hans bror, likt Trundöbagarn i en liten bagarstuga. 1980 var företaget nära att säljas, men familjen valde att behålla företaget. I dag ägs det av Bengt- Olof Olofsson och hans bror Mikael Olofsson. Bageriet beräknas omsätta 28 miljoner kronor i år med 20 anställda.

Läs hela artikeln i Piteå Tidningen här>

 
 
Hanna Lidfors