Vi fyller 70, det är bara början.

 

Olofssons-70år-FACEBOOK.jpg

Då var det dags för oss att fylla hela 70 år. Härligt tycker vi och drar till med en hejdundrande fest! Den Riktiga Brödfesten äger rum den 1 september i vår hembygd Överkalix. 

Under den festdagen kommer dessutom ett antal nylanseringar både för företaget och inom produktsortimentet att ske. För vi på Olofsson Bageri har nämligen bestämt oss för att satsa stort, stärkta av att fler tycker om vårt bröd. Under 2017 investerar vi uppemot 4 MSEK i varumärket, produktsortiment, packlinjer, ugnar och energieffektivitet. 

– Olofsson Bageri har funnits i 70 år nu. Vi har lärt oss massor och har varit tvungna att ta hårda inriktningsbeslut på vår resa för att kunna hävda oss gentemot främst megastora företag inom brödbranschen. Idag är vi ett av få leveransbagerier i Norrbotten. Under 2016 ändrade vi inriktning för vårt strategiarbete och bestämde att ytterligare öka vårt Utifrån-perspektiv. Både vad gäller styrelsesammansättning och att ta mer hjälp utifrån när det gäller analys, varumärke, produktutveckling och kommunikation. Det har resulterat i den plan som vi nu investerar för. En röd tråd i satsningen är att svara upp mot ökade kundkrav på miljö och råvaror. Samtidigt ger satsningen energi inom hela företaget som aldrig förr och våra kunder märker av det. 70 år känns nu bara som en början, säger Bengt-Olof, vd för Olofssons Bageri.

 
Hanna Lidfors