Stenugn + Surdeg = Sant!

 

Äntligen är det här; det stenugnsbakade surdegsbrödet!

I samband med årets satsningar tänkte vi att det kunde vara kul med något nytt i hyllan. Hoppas det smakar!
 

Varför börjar Olofssons Bageri med stenugnsbakat?

Vår filosofi är att erbjuda Nära Hembakat i Tiden. Stenugnsbakat bröd, gärna med surdeg passar klockrent med det. Brödet är efterfrågat av våra kunder, det höjer vår kvalitet och det ser, smakar och doftar så nära hembakt det går. Stenugnsbakat bröd behåller mer fukt i brödet samtidigt som det ger en smakrik skorpa.

Med surdeg minskas behovet av jäst eftersom surdegen hjälper till i jäs-processen. Under den långa jästiden (ca 16 tim) hinner brödet utveckla en mängd smaker och underbara dofter som nästan förför en brödälskare.
 

Vilka produkter lanseras?

Till en början lanserar vi tre nya stenugnsbakade produkter

  • Stenugnsbakade surdegsbrödet.
  • Stenugnsbakade surdegsbaguetten.
  • Stenugnsbakade mjukkakan. baserat på ett 100årigt gammalt recept.
     

När kan kunder börja njuta av stenugnsbakat från Olofssons Bageri?

Butiker kan beställa produkterna från och med vecka 36, 2017. Samtliga butiker som är våra kunder kommer att få varuprover v36. Slutkunder kan alltså köpa riktigt stenugnsbakat från Olofssons Bageri cirka mitten av vecka 36.

surdegsbrod-1.png
 
Hanna Lidfors