Vanliga frågor.

DSC05296.jpg
 

Vi har inget att dölja, därför berättar vi gärna mer om hur vi bakar och vilka ingredienser vi använder oss av.

 

 

Vad gör jag om jag upplever att något fel på produkten jag köpt?

Hör gärna av dig direkt till oss så vi kan rätta till problemet. 
 

Varför tar ni ibland bort produkter ur ert sortiment?

Ibland måste vi tänka om då efterfrågan i butik inte har varit så stor som vi tänkt oss. Det kan hända att vi förfinar receptet eller tar bort produkten helt. Eller att vi måste göra rum för nya produkter för att följa marknadstrender och efterfrågan.
 

VARFÖR tillsatsER?

Vi har haft samma filosofi sedan starten — att baka bröd med så få tillsatser som möjligt. Så nära hembakat som möjligt.
Men när vi måste använda tillsatser så väljer vi dessa med omsorg. En tillsats vi använder är exempelvis mjölbehandlingsmedel (E300), vilket egentligen är samma sak som C-vitamin.
 

Använder ni konserveringsmedel i Matbrödet?

Nej. Vårt matbröd innehåller inget konserveringsmedel. Det gör att du kan se mögel på ett bröd som du har haft länge, men visst är det så att riktigt bröd ska ätas färskt och ha så få tillsatser som möjligt.


Vad gör emulgeringsmedlet?

Vi använder endast emulgeringsmedel från växtriket, närmare bestämt vegetabiliskt fett från raps-, palm- och solrosolja. Det för att kunna blanda olja med vatten så att brödet blir luftigare och mjukare. 


Använder ni transfetter?

Nej. Vi använder endast rapsolja.


Hur förvarar jag matbrödet för att det ska hålla längre?

Frys gärna in brödet så håller det sig färskt längre. Brödet mår också bra av att förvaras i en väl försluten påse i rumstemperatur.
 

Vad gör ni med bröd som eventuellt inte blir sålt i butik?

Vi försöker "återvinna" i så stor utsträckning som möjligt. Därför går eventuellt spill från bageriet samt bröd som tas tillbaka från butiken till djurfoder.